E-böcker

Läsandet av e-böcker ökar stadigt, och nu finns de tillgängliga på dator, i mobil och på läsplatta. Det innebär att vart du än går så kan du ha med dig ett helt bibliotek. Du kan välja mellan olika tjänster där du lånar eller köper digitala böcker, antingen per bok eller som ett månadsabonnemang. Det går också att låna e-böcker på biblioteket och köpa på de siter på nätet som säljer pappersböcker. För bokslukaren som är van att bära hem tunga kassar har e-böckerna underlättat läsandet, inte minst tillgången på böcker som tidigare kanske måste beställas eller till och med köas för.

En bok för alla

Tillgången på e-böcker och möjligheten att välja mellan alla genrer och författare gör att det finns en bok för alla. Det finns genrer för såväl gamla som yngre läsare. För dig som vill drömma dig bort finns Resor & geografi och du som är intresserad av att komponera i köket kan välja Matlagning. Unga läsare kan söka bland e-böcker och hitta de som passar för just deras ålder, eller välja bland olika intressen och aktiviteter. Det finns också avdelningar för serier och bilderböcker, för den som inte kommit igång med läsandet ännu.

Fördelar med e-böcker

Oavsett vilken genre du väljer så finns det flera fördelar med att välja att läsa i digitalt format. Oftast kan du själv välja hur typsnittet ska se ut, och storlek på bokstäverna. Du kan också skaffa och börja läsa boken med en gång, utan att behöva vänta på leverans eller ta dig till ett bibliotek eller en affär. Jämfört med en vanlig bok är e-boken både lättare och mindre, och det finns plats för tusentals i din mobil eller platta. Du som gillar att ha flera böcker igång samtidigt kan enkelt växla mellan olika böcker, utan att behöva leta efter dem i hemmet!